Pazar, Kasım 20

İslamcılara: “ırkçı, cinsiyetçi ve iki yüzlü şiddet toplumuna karşı" haykırışlar



20 yaşındaki ateist Aliye Magda Elmahdi kendi bloğunda çıplak resimlerini “ırkçı, cinsiyetçi, cinsel tacizci ve iki yüzlü şiddet toplumuna karşı haykırışlar” başlığıyla yayınladı. Aliye’nin vücudunu tam da Mısırlı İslamcıların ayaklanmanın ardından iktidarlarını garantiye almaya çalıştıkları bir dönemde web ortamında ‘sergilemesi’ oldukça manidar. Ki o İslamcılar kendi kadın adaylarının resimleri yerine afişlerde çiçek kullanmaları ya da İskenderiye’deki deniz kızları heykellerini ‘uygun’ bir şekilde kaplamalarıyla maruflar.

Mısırlı İslamcılar televizyonda türbanlı olmayan ya da araya bir paravan koymayan kadın sunucularla yüzyüze mülakatları dahi reddediyorlar.
Mısırlı İslamcılar için kadın vücudundan daha fazla ‘horgörülen’ bir şey bulmak zor.
Aliye’nin sevgilisi Kerim Amer (Mübarek’in despotizmin simgesi olduğunu söylediği için 4 yıl hapiste yatmış) Facebook’ta “Bence iktidardakilerden ve İslamcılardan korkmamalıyız…” ölümden öte köy yok manasında ifadeler kullanıyor. Bu iki delikanlı kardeşimizi buradan selamlarken, kaygılı olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı da belirtelim…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

iyice kizmis bu kardesler, ama yürekli bir eylem tarzi. tabiki selamlarimi iletiyorum.