Salı, Nisan 19

radyo fil 1 yaşında walla...

Radyo Fil, Mart 2010′da yayın hayatına başlayan bir internet radyosudur. Bünyesinde şimdilik 30′un üzerinde programcı barındırmakta ve dünyanın her yerinde dinlenebilmektedir. Radyo Fil’de güttüğümüz en önemli amaçlardan biri bu topraklarda üretilmiş ve üretilmekte olan müzikle ilgili dünya gezegeninde bir referans mertebesine erişmektir. Internet, günümüzün tartışmasız en özgür platformlarından biridir, dolayısıyla Radyo Fil bundan sonrasının radyoculuğuna da bir model olarak görülebilir.


Soru 1 ) Radio Fil bir “radyo” olarak mı kalmaya devam edecek yoksa ilerleyen zamanlarda daha geniş bir “müzikal oluşum” haline gelebilir mi?

Radyo denen şeyin birleştirici olması gerekiyor, bu zihniyet içerisinde olan herkesle bir araya gelince genişlemek kaçınılmaz. Yani Radyo Fil’in daha geniş bir müzikal oluşum olması kaçınılmaz, bizim için oyun alanı da sadece Türkiye ile sınırlı olmadığına göre…

Soru 2 ) Alternatif internet radyolarının en önemli özelliklerinden birisi belirli bir kesime ulaşabiliyor olmaları. Radio Fil’i genel olarak kimler dinliyor ya da Radio Fil’in özellikle ulaşmayı hedeflediği bir dinleyici kitlesi var mı?

Bizim gibi insanlar dinliyor düşüncesindeyiz, düşünen, gelişime açık, duyarlı, dünyanın ne kadar yalan olduğunu bilen, sistemin dayattıklarıyla hesabı olan ve buradan iz bırakmadan gitmek istemeyen diyebiliriz…

Sonuç olarak, 22 Nisan 2011 Cuma gecesi Peyote’de Radyo Fil’in birinci yaşı kutlanıyor. Peyote orta katta ülkemizden Seni Görmem İmkânsız, She Past Away ve Motorr Moose gruplarının konserlerine tanıklık edebilir, üst katta ise Radyo Fil programcılarının müzikal seçkilerini dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: